35 let tradicije in izkušenj >>
35 let tradicije in izkušenj >>
Servis
[woocommerce_notices]

PIŠKOTKI

IN NJIHOVA RABA

Piškoti

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo. Nekateri piškotki omogočajo slednje uporabnikom tudi čez več spletnih mest. Več informacij o piškotkih in zakonodaji najdete na spletni strani informacijskega pooblaščenca https://www.ip-rs.si:

 

Upravljanje s piškotki

S piškotki lahko upravljate preko pasice na vrhu strani, ki vas obvešča o uporabi piškotkov na strani, kjer lahko urejate tudi sprejem ali zavrnitev posameznih tipov piškotkov. Ravno tako lahko spremenite tudi delovanje spletnega brskalnika v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.

 

Katere piškotke uporabljamo?

Nujni piškotki: Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek (nujni piškotek) za začasno identifikacijo med obiskom spletne strani. Piškotek se na vaš računalnik shrani začasno in se izbriše ob zaprtju spletnega brskalnika. Ta piškotek je potreben za normalno delovanje našega spletnega mesta, ki ločuje med uporabniki, skrbi za pravilen prikaz obvestila o piškotkih in spremljanje vaših nastavitev, prijavo v sistem ter delovanje spletne trgovine.

Statistični piškotki: Uporabljajo se tudi anonimi piškotki za spremljanje statistike spletne strani (ga_, gid_) preko sistema Google Analytics za anonimno beleženje obiskov in uporabo naše spletne strani. Omogoča nam boljše razumevanje, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran in kako lahko vašo izkušnjo na spletni strani še izboljšamo. Za delovanje se uporablja več piškotkov za anonimno zbiranje podatkov o aktivnostih na spletni strani brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev. Piškotke za anonimno analizo lahko kadarkoli omogočite ali onemogočite znotraj nastavitev “Upravljajte s piškotki” ali preko vašega spletnega brskalnika.

Marketinški piškotki: Na strani uporabljamo tudi marketinške piškotke (fb_, gtag_) za boljše upravljanje s spletnimi oglasi in spremljanje konverzij uporabnikov (npr. dodajanje v košarico), s katerimi upravljata družbi Google / Alphabet in Facebook.

Za vsako nalogo imamo rešitev

Vaša nova izkušnja s kavo se začne tukaj.

PRIPRAVITE SI VRHUNSKO KAVO NA ITALIJANSKI NAČIN.
V konkurenčnem svetu sta kakovost in pozornost do detajlov pomembna. Ponudba odlične kave strankam ali zaposlenim je dokaz naše strokovnosti. Zato vam pomagamo biti brezhibni, saj vam nudimo širok izbor kavnih aparatov in kapsul Caffitaly.

Naši partnerji

DOLGOLETNO SODELOVANJE IN ZAUPANJE STA KLJUČ DO USPEHA.

Naročite se na e-novice 

[mailpoet_form id="1"]

Servis in kontakt

Tigos d.o.o.
Goriška cesta 59
5270 Ajdovščina

t: 05 36 85 001
m: 041 621 772
e: tigos@siol.net

SI52878287

Novosti iz Facebooka